Petra Gezi Rehberi
2007 yılında dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Petra Antik Kenti, MÖ 400 ila MS 106 yılları arasında Nebatiler'in başkenti konumundaymış. Nebatiler, Fırat ırmağından Kızıldeniz'e uzanan topraklarda yaşayan güney Ürdünlü bir Arap topluluğu. Yaşadıkları dönemde bu kenti krallığın ticaret merkezi haline getirmişler. Arabistan, Mısır, Suriye, Hindistan, Yunanistan ve Roma'yı birbirine bağlayan önemli bir merkez olmuş.
Okumaya Devam...Ürdün: Doğunun Tarih Kokan Topraklarına Yolculuk
Ürdün son dönemde turizm açısından en en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. Bu popülerliğe, 2007 yılında dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Petra Antik Kenti’nin ve Matt Damon’un Wadi Rum’da çelilen Marslı filminin katkısı çok büyük. Mumya ve Transformers filmleri ise yıldızı parlayan Petra’ya olan ilginin daha da artmasını sağladı. Sosyal medya ve gezginler tarafından paylaşılan binlerce güzel fotoğraf Ürdün’ü gezilecek yerler listesinde üst sıralara taşıdı. Peki gerçekten bu kadar etkileyici bir ülke mi? Ürdün’de geçirdiğim beş günün ardından cevabım kesinlikle evet. Özellikle Petra ve Wadi Rum kesinlike gidilecek yerler listenizin en başında olmayı hak eden özgünlükte ve güzellikte yerler. Ürdün’e gitmeden önce bilmeniz gerekenler yazımda ülke hakkında ulaşım, iklim, güvenlik gibi konularda genel bilgiler verdim.
Okumaya Devam...En Doğu Karadeniz: Off-Road Gezisi
Çocukluğumda gittiğim Zonguldak, Karabük gezisini saymazsak ilk defa göreceğim Karadeniz’e gidiyor olmaktan dolayı inanılmaz heyecanlıydım. Neredeyse bir hafta öncesine kadar hiç bir yeri araştırmamış, bu geziyi organize eden Equinox Travel’ın rotası dışında Karadeniz’e dair hiçbir yazı okumamıştım. İçimden bir ses bu yolculukta herşeyi akışına bırakmamı söylüyordu. “Doğaya tamamen teslim olma hali.” Uzun zamandır hayalini kurduğum şey aslında tam olarak buydu. Hareketli ve tempolu çok sayıda seyahatin ardından tabiat ana ile başabaş geçirilicek bir kaç sessiz gün. Karadeniz’in en bakir yayalarında hem o aradığım huzuru hem de bir gün yeniden o huzuru aradığımda gitmem gereken yeri buldum.
Okumaya Devam...Norveç: Kuzey Yoluna Büyülü Bir Yolculuk
Havaalanındayız. İçi abur-cubur, kahve ve termal kıyafetlerle dolu valizlerimizi teslim ederken bir yandan anneme çocukların ertesi günki kurs saatlerini yazıyorum. Bir gözüm de valizleri tartan görevli de. Tam sınırda geliyor, 20 kilo. Şubat soğunda 10 günlük bir Norveç gezisi için hiç de fena bir kilo değil. Hele ki bavullarımızın içinde fotoğraf ekipmanları ve artık yanımızdan ayıramadığımız dronumuzun da dahil olduğunu düşünürsek gayet makul. Hani bazı yolculuklar vardır, yanınızda boş valiz götürürsünüz ki oradan aldıklarınızı koyabilin diye. Hatta gittiğiniz ülkeden bir el valizi daha alırsınız sığmayanlar için. Norveç o ülkelerden biri değil. En iyi ihtimalle alıp getirebilecekleriniz; somon, balina eti, belki biraz havyar, isli peynir, yabanmersini reçeli. Bize birçok konuda ilkleri yaşatan kuzey ülkesi bu konuda da ayrıcalığını korudu. O sabah, valizimin dönüş yolunda tüketilmiş abur cuburların etkisiyle 17 kiloya ineceğini ve içini dolduracak yeni bir şeyler bulamadığımdan ötürü ilk defa bir ülkeden hafifleyerek geleceğimi henüz bilmiyordum. Aynı, ruhumu hayranlık ve şükürle doldurup taşıran o manzaraların beni değiştireceğini henüz bilediğim gibi..
Okumaya Devam...Norveç Seyahati En Ucuz Nasıl Planlanır?
Seyahat dergilerinde, internette ya da sosyal medyada karşınıza çıkan muhteşem Norveç fotoğraflarına bakıp uzun uzun hayaller kurarken bir yandan yüksek bütçe engelini nasıl aşabileceğinizi düşünüyorsanız bilin ki yalnız değilsiniz. Gezginlerin en çok görmek istediği yerlerin başında gelen Norveç aynı zamanda dünyanın en pahalı ülkelerinden biri olduğundan sadece bir hayal olarak kalabiliyor. Bu yüzden hem gemi turlarıyla gidecekler hem de bizim gibi kendi seyahatlerini planlayanlar için Norveç gezisini daha ekonomik hale getirebilmenin yollarını anlattığım bir rehber hazırlamak istedim.
Okumaya Devam...